Warme lokale feesten

Een drankje, een hapje, aangenaam shoppen, mooie sfeerverlichting, muziek en leuke activiteiten voor jong en oud, … met een heuse winterbeleving maken we van Brasschaat een gezellige en warme plek om te bezoeken tijdens de eindejaarsperiode.

Kerstshoppen - koopzondagen

Leuke geschenkideetjes vind je niet enkel in de grote shoppingcentra of in Antwerpen, ook Brasschaat heeft veel leuke winkels waar je originele cadeautjes op de kop kan tikken. Zowel in het Centrum, als Patio Donk en de winkelgebieden in Mariaburg en Maria-ter-Heide vind je vast wel je ding.

Tijdens de feestperiode zijn veel winkels ook open op zondag. Je kan bij onze lokale handelaars terecht op 17, 24 en 31 december. En ook zij zetten hun beste beentje voor om er leuke shoppingdagen van te maken en organiseren verschillende activiteiten.

Markeer ook 7 januari in jouw agenda voor de wintersolden. Wist je dat er in Brasschaat meer dan 500 winkels zijn? Ontdek ze allemaal in onze winkelgids.

Activiteiten lokale handelaars

En ook zij zetten hun beste beentje voor om er leuke shoppingdagen van te maken en organiseren verschillende activiteiten.

 • Tot 31/12: eindejaarsactie in Mariaburg
  Elke klant ontvangt bij aankoop een bon waar je je gegevens op invult. Die bon kan je bij de handelaars in Mariaburg in een urne gooien. Op woensdag 10 januari wordt uit alle deelnemers enkele winnaars getrokken. Je maakt kans op een elektrische fiets of een waardebon van ‘Samen Mariaburg’.
 • 16 en 23/12: Kerstman bezoekt de winkels in het Centrum
 • 7/12: laatavondshoppen Patio Donk (tot 21u)
 • 17/12: kerstmarkt in Maria-ter-Heide
 • 31/12: nieuwjaarkezoete zingen in Maria-ter-Heide
  Wil je Nieuwjaarke zoete of Driekoningen gaan zingen? Haal dan snel je gratis snoepzak af bij het onthaal van het gemeentehuis vanaf 20 december.

Maak kans op een e-bike t.w.v. 2 600 euro

Doe mee met de eindejaarsactie ‘Liever Lokaal’! Deze actie loopt van 9 december 2023 tot en met 14 januari 2024. Bij iedere aankoop bij één van de deelnemende handelaars maak je kans op één van de 3 fantastische e-bikes ter waarde van €2 599. Daarnaast is er ook een lokale prijzenpot en maak je kans op Brasschaatse kadobonnen. Deelnemen kan via de app 'ik koop lokaal´.  

Alle info op https://www.ikkooplokaalindeprovincieantwerpen.be/liever-lokaal

Reserveer jouw feesttafel bij lokale horeca

Vier jij liever niet thuis en kom je graag genieten in 1 van 100 horecazaken van Brasschaat? Reserveer tijdig jouw feesttafel in jouw favoriete restaurant of brasserie. Ontdek het aanbod via de horecagids  https://www.brasschaat.be/ik-koop-in-brasschaat/bestel-een-maaltijd

Brasschaatse Kadobon

Is jouw Kerstelfje een echte shopfanaat? Geef hem of haar dan een Brasschaatse Kadobon. Deze bon kan je aankopen per 10 of 25 euro in de bib, het gemeentehuis en in het infopunt toerisme. Je kan de bon besteden bij meer dan 150 handelaars en horecazaken verspreid over de gemeente. De Kadobon is ook een leuk eindejaarsgeschenk voor je personeel én je steunt er de lokale handelaars mee.

Nieuwe winterbeleving

Heb jij de WNTRsfeer met haar schaatspiste al ontdekt? Of heb jij al geborreld op WNTRcultuur of een cadeautje uitgezocht op WNTRmarkt? Nog niet? Hoog tijd om een bezoekje te brengen aan één van onderstaande locaties.

 1. Hemelweide in het gemeentepark: WNTRsfeer

Op de Hemelweide vind je een magisch kerstdorp met een mix van horeca, shopping, kermisattracties en natuurlijk de schaatspiste uit kunststof. Wist je dat door te kiezen voor een kunststofpiste we maar liefst 40 000 liter water uitsparen en elektriciteit besparen voor 250 gezinnen?

 1. Roosensplein: WNTRcultuur

Geniet van gevarieerde optredens op het nieuwe plein, van pop covers en indie rock tot Vlaamse meezingers.  

   

   

  Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2024

  Zet zondag 7 januari alvast met stip in je agenda. Dan klinken we samen op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dat doen we traditiegetrouw op de laatste openingsdag van de ijspiste. Deze keer dus op zondag 7 januari. Als inwoner van Brasschaat ben je welkom vanaf 11 uur waar het gemeentebestuur je dan trakteert op een glaasje.

  Selfie met onze ijsberen

  Het gemeentebestuur voorziet opnieuw gezellige en fonkelende verlichting in de verschillende dorpskernen. Dit jaar kan je op de foto met mama ijsbeer en haar kleintje. Je kan hen vinden tegenover de kerk in het centrum. Deel jouw selfie met dit duo via #beleefbrassschaat of tag ons via jouw sociale media.

  Lokale producten als geschenk

  Ga voor een mand vol lokale producten of een boek over Brasschaat. Ontdek het aanbod in onze webshop of kom langs op het infopunt toerisme (Dr. Roosensplein) van maandag t/m zaterdag tussen 10 en 16 uur.